Čo by ste kúpili za 10 000 Bitcoinov pred pár rokmi?


Bitcoin. Tento pojem sa začínal ako-tak dostávať do menšieho povedomia ešte len v roku 2009. Slúžil čisto na anonymné obchodovanie, vlastne sa touto menou a investovaním do nej zaoberalo len pár ľudí, všetko v anonymite, nebol z toho ani taký mediálny boom, ako dnes.

bitcon

Jedna z prvých transakcií Bitcoinov, ktorá je dnes považovaná za bláznovstvo.
Hlasnejšie a povedomejšie sa o tejto mene začína vravieť niekoľko posledných rokov, avšak je pravdou, že už v roku 2009 vznikla určitá pvá transakcia, no tá nám dnes bude pripadať ako vtip, ale tento vtip je dnes už dobre známy, pretože dnes by daná situácia dopadla úplne inak. Ide o to, že pri začiatkoch Bitcoinu sa určitý programátor takisto venoval tejto mene, teda vlastnil na dnešnú dobu obrovské množstvo bitcoinov, ktoré by dnes mali vysokú hodnotu, ale vtedy?

No, poviem vám to tak, že dnes je tento prípad známy tým, ako si tento programátor kúpil za 10 000 Bitcoinov- 2 extra veľké pizze. Dnes nám to pripadá ako šialenosť, tá mena je dnes na úplne inej úrovni. Je priam neuveriteľné, akou cestou tá mena smeruje, ako zvyšuje svoju hodnotu. Čiže na začiatku, v roku 2009, malo týchto spomenutých 10 000 Bitcoinov hodnotu približne 50 Dolárov, dnes by to bolo okolo 40 000 000 Dolárov! Tak to by tej pizze vyšlo oveľa viac, nemyslíte si?

penízky

Môžu sa Bitcoiny v najbližšej dobe vyčerpať?
Táto mena je síce virtuálna, no ale ani Bitcoinov nie je nekonečno. Zatiaľ sa síce vyčerpania týchto zásob báť nemusíme, ale takým približným odhadom sa konštatuje, že dnešné zásoby Bitcoinov by sa mali vyčerpať až okolo roku 2140. Ale je pravdou, že dnes ich je vo svete v  podstate veľké množtvo, pričom len ich samotný údajný zakladateľ, ktorý však ostáva v anonymite, len on sám ich dnes má vlastniť jednu miliardu! A zoberme si fakt, ako sa táto kryptomena stáva populárnou, takže podľa toho môžeme posúdiť, že v budúcnosti nás táto mena asi bude sprevádzať ešte dlhú dobu, aj napriek určitým nezrovnalostiam. Dnes je v nich ale uložená vysoká hodnota, takže automaticky je o ňu i záujem.